Akú školu hľadáte?

Bratislavský Trnavský Trenčiansky Žilinský Prešovský Košický Banskobystrický Nitriansky Vyberte kraj
Vyberte kraj

Verejné detské dopravné ihrisko v Stupave naučí deti správnym návykom v premávke a zachráni životy

Najväčšie detské dopravné ihrisko v regióne vyrástlo v areáli ZŠ kpt. Jána Nálepku v Stupave. Jedinečný projekt rozlohou 4200 m² plnohodnotne spĺňa parametre stáleho detského dopravného ihriska.

Nadácia Volkswagen Slovakia ho za prítomnosti zástupcov samosprávy, štátnych a regionálnych inštitúcií slávnostne odovzdala mestu Stupava a otvorila pre širokú verejnosť.

Na novovybudovanom ihrisku si tak budú môcť zvyšovať povedomie o cestnej premávke a získavať istotu pri pohybe na cestách nielen deti a mládež zo Stupavy, ale aj zo širokého okolia. Deti sú totiž nielen najmenšími účastníkmi cestnej premávky, ale i tými najzraniteľnejšími.

Bezpečnú plochu pre praktické získavanie skúseností s dopravnými situáciami o rozlohe 4200 m² dotvára 74 dopravných značiek, kruhový objazd, všetky typy križovatiek, cestná a železničná svetelná signalizácia. Imitácia prechodu po železničnom priecestí so svetelnou signalizáciou je lokálnou jedinečnosťou, na podobných ihriskách sa nevyskytuje. 

Súčasťou dopravného ihriska sú aj ochranné helmy a rôznemu veku primerané dopravné prostriedky – bicykle, kolobežky, šliapacie autíčka i odrážadlá pre najmenších.

Ihrisko umožňuje užívateľom zažiť skutočne reálne dopravné situácie a pomáha deťom pochopiť pravidlá cestnej premávky. Tak sa naučí správať sa na cestách zodpovedne a bezpečne.

Zdroj: ucn.sk

TOP školy

CEMI MBA Studies s.r.o.

Mezi Vodami 639/27, 143 00 Praha
Telefón: 602 617 296
WWW: www.institutcemi.sk

To ma zaujíma

Chcete tu tiež zviditeľniť Vašu školu?

Chcem viac informácií

Chcete propagovať svoju školu?

Rýchly kontakt

+420 777 812 202
info@zoznamskol.eu

* tieto kontakty nie sú kontakty školy, ale kontakty prevádzkovateľa servera ZoznamŠkol.eu

Prevádzkovateľ webovej stránky

just4web.cz s.r.o.
IČ: 27547876

Prejsť na kontakt