Slováci sa v prieskume zhodli na tom, že pohyb iba na telesnej výchove deťom nestačí

V dnešnej dobe nie je ničím výnimočný fakt, že deti už neholdujú športu tak ako kedysi. Až 97 % Slovákov sa jednoznačne zhodlo na tom, že deťom nestačí pohyb len na telesnej výchove.

Vyplynulo to z prieskumu projektu zdravej výživy s názvom „Viem, čo zjem“, ktorý už tretí rok prebieha pod taktovkou spoločnosti Nestlé. Ako však deťom ukázať, že šport je pre nich prínosnejší ako čas strávený za počítačom či mobilným telefónom?

Aktívny pohyb v sebe nesie obrovské množstvo zdravotných benefitov. Nielenže zlepšuje ich kondíciu, ale aj koncentráciu a pomáha predchádzať rôznym chronickým chorobám. Aktívny pohyb detí ide ruka v ruke aj so zdravým stravovaním.

Tisícky žiakov, stovky tried a vyše 100 základných škôl po celom Slovensku, ktoré sa prihlásili do projektu, tak prešli hneď niekoľkými zábavno-náučnými aktivitami. Okrem prednášok o pestrej strave a ďalších témach zdravého stravovania, sa mohli žiaci zapojiť aj do dvoch kôl súťaží. Prvá súťaži bola venovaná pitnému režimu a druhá  súťaž práve pohybu.

Do tejto súťaže sa zapojilo až 59 tried z 22 slovenských základných škôl. Úlohou tried bolo v rámci hodiny telesnej výchovy prakticky predviesť svoje najobľúbenejšie gymnastické cviky a odfotiť ich v čo najvtipnejšom a najkreatívnejšom prevedení.

Zdroj: ucn.sk

TOP školy

CEMI MBA Studies s.r.o.

Mezi Vodami 639/27, 143 00 Praha
Telefón: 602 617 296
WWW: www.institutcemi.sk

To ma zaujíma

Chcete tu tiež zviditeľniť Vašu školu?

Chcem viac informácií

Chcete propagovať svoju školu?

Rýchly kontakt

+420 777 812 202
info@zoznamskol.eu

* tieto kontakty nie sú kontakty školy, ale kontakty prevádzkovateľa servera ZoznamŠkol.eu

Prevádzkovateľ webovej stránky

just4web.cz s.r.o.
IČ: 27547876

Prejsť na kontakt