Na Slovensko prichádzajú revolučné učebnice matematiky

Pred pár rokmi sa študent gymnázia v Hradci Králové Marek Liška rozhodol uľahčiť a spríjemniť štúdium matematiky svojim vrstovníkom.

Príbeh unikátnych učebníc vznikol v roku 2012 na hodine matematiky na Gymnáziu J. K. Tyla v Hradci Králové, keď Marek Liška dostal nápad napísať vlastnú učebnicu matematiky.

Marek pak vydal sériu jedinečných učebníc, ktoré si získali nielen študentov stredných škôl. Projekt totiž pomáha nielen študentom, ale i učiteľom, ktorí chcú svojich žiakov osloviť a zaujať.

Dnes má Marek a jeho tím na svojom konte 11 učebníc matematiky i chémie, spracovanie ďalších predmetov je v procese. Dnes učebnice na hodinách matematiky používa 122 škôl v celej Českej republike, knihy a pracovné zošity pomohli v štúdiu viac než 21000 stredoškolákom. 

Po úspechoch v ČR sa Marek Liška a jeho tím rozhodli pomôcť s výučbou neobľúbeného predmetu aj slovenským stredoškolákom. Na jeseň tohto roka sa môžu tešiť na prvé učebnice matematiky a pracovné zošity pre prvý a druhý ročníky stredných škôl.

V knihách a pracovných zošitoch je všetko podrobne popísané zrozumiteľným študentským jazykom.  Je tu prehladná grafika, množstva príkladov krok za krokom a aplikácie príkladov na reálne situácie. U vybraných príkladov je QR kód, po jeho načítaní sa zobrazí zadanie príkladu na internete a po vyžiadaní i jeho riešenie.

Projekt bol ocenený aj v rámci niekoľkých súťaží, ako napríklad pražský MashUp alebo prestížne ocenenie Cena udržateľného rozvoja SDGs podporované OSN v kategórii Mladý leader do 30 rokov.

Zdroj: ucn.sk

TOP školy

CEMI MBA Studies s.r.o.

Mezi Vodami 639/27, 143 00 Praha
Telefón: 602 617 296
WWW: www.institutcemi.sk

To ma zaujíma

Chcete tu tiež zviditeľniť Vašu školu?

Chcem viac informácií

Chcete propagovať svoju školu?

Rýchly kontakt

+420 777 812 202
info@zoznamskol.eu

* tieto kontakty nie sú kontakty školy, ale kontakty prevádzkovateľa servera ZoznamŠkol.eu

Prevádzkovateľ webovej stránky

just4web.cz s.r.o.
IČ: 27547876

Prejsť na kontakt