Začal sa 15. ročník Týždňa vedy a techniky

Včera slávnostne otvoril svoje brány 15. ročník Týždňa vedy a techniky na Slovensku. Mottom tohto ročníka je „15 rokov stretnutí s vedou! Objavuj ju s nami.“

Počas Týždňa vedy a techniky sa uskutoční viac ako 400 podujatí po celom Slovensku zameraných na popularizáciu vedy a techniky. Zoznam všetkých podujatí nájdete na webovej stránke tyzdenvedy.sk.

Týždeň vedy a techniky slávnostne otvorili v Zážitkovom centre vedy Aurelium v Bratislave Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR v spolupráci s Centrom vedecko-technických informácií SR. Po otvorení nasledovalo slávnostné vyhlásenie výsledkov fotografickej a výtvarnej súťaže.

Na utorok CVTI SR pripravilo pre verejnosť podujatie Utorok s psychológiou. Cieľom je priblížiť verejnosti, čo všetko psychológia skúma, a ako nám dokáže pomôcť v bežnom živote. Podujatie sa uskutoční v CVTI SR na Lamačskej ceste 8/A v Bratislave a bude rozdelené na 2 samostatné prednášky.

V termíne 8.–9. novembra v Incheba Expo (Hala A0) na Viedenskej ceste 3-7 v Bratislave sa budete môcť zúčastniť interaktívne výstavy Veda netradične.

S Fyzikálnym ústavom Slovenskej akadémie vied budete môcť spoznávať napríklad nanosvet. Tím študentov zo Slovenskej technickej univerzity predstaví svoj model vesmírneho vozidla. Taktiež sa dozvedia všetko o tom, ako vznikajú nápady na svetové aplikácie v tímoch mladých Slovákov a mnoho ďalšího.

Druhým podujatím, ktoré sa v týchto dňoch uskutoční na výstavisku INCHEBA, je Festival vedy a techniky AMAVET 2018. História festivalu sa v tomto roku prehupne do tretieho desaťročia a jeho 21. ročník sa opäť stane živnou pôdou na objavenie talentov v oblasti vedy a techniky.

Vyvrcholením bude galavečer pri príležitosti odovzdávania Ceny za vedu a techniku, ktorý sa uskutoční vo štvrtok 8. novembra 2018. Hlavným odkazom podujatia je uznanie a ocenenie práce slovenských vedcov za ich osobitý význam pre rozvoj spoločnosti.

Zdroj: minedu.sk

TOP školy

CEMI MBA Studies s.r.o.

Mezi Vodami 639/27, 143 00 Praha
Telefón: 602 617 296
WWW: www.institutcemi.sk

To ma zaujíma

Chcete tu tiež zviditeľniť Vašu školu?

Chcem viac informácií

Chcete propagovať svoju školu?

Rýchly kontakt

+420 777 812 202
info@zoznamskol.eu

* tieto kontakty nie sú kontakty školy, ale kontakty prevádzkovateľa servera ZoznamŠkol.eu

Prevádzkovateľ webovej stránky

just4web.cz s.r.o.
IČ: 27547876

Prejsť na kontakt