Top študentskou osobnosťou je vedkyňa, ktorá sa zameriava na boj s rakovinou

Top študentskou osobnosťou akademického roka 2015/2016 sa stala Veronika Némethová z Ústavu polymérov Slovenskej akadémie vied. Ocenenie získala za svoj príspevok k liečbe špecifických nádorových ochorení.

Jej vedecká práca spočíva v nájdení princípu pre vývoj vysoko selektívnych chemoterapeutík, ktoré pôsobia výlučne v nádorových bunkách. Podľa jej slov je primárnym cieľom jej práce je pomôcť ľuďom. Mladá vedkyňa pôsobí na Slovenskej akadémii vied od roku 2014 ako interný doktorand. Oblasť jej vedeckého záujmu premosťuje odbory hemato-onkológie a polymérnej chémie pre potreby biomedicíny.

Dne 14. decembra v priestoroch Pálffyho paláca v Bratislave v rámci 12. ročníka súťaže vyhlásili študentské osobnosti v celkovo 12 kategóriách podľa jednotlivých študijných smerov. Víťazi získali vecné ceny a finančnú odmenu. Odborná porota tento rok vyberala úspešných študentov a mladých vedcov zo 79 nominácii.

Hlavným organizátorom projektu je Junior Chamber International-Slovakia a uskutočňuje sa pod záštitou prezidenta SR, s podporou Slovenskej rektorskej konferencie a pod odbornou garanciou Slovenskej akadémie vied. Podujatie má za cieľ zviditeľniť a predstaviť verejnosti študentov 1., 2. alebo 3. stupňa vysokoškolského štúdia, vynikajúcich nielen v odbore, ale napríklad aj v študentských odborných súťažiach, prípadne doktorandov s významnými vedecko-výskumnými výsledkami, ale i úspešných umelcov či športovcov. Generálnym partnerom je spoločnosť Skanska.

Zdroj: ucn.ck

TOP školy

CEMI MBA Studies s.r.o.

Mezi Vodami 639/27, 143 00 Praha
Telefón: 602 617 296
WWW: www.institutcemi.sk

To ma zaujíma

Chcete tu tiež zviditeľniť Vašu školu?

Chcem viac informácií

Chcete propagovať svoju školu?

Rýchly kontakt

+420 777 812 202
info@zoznamskol.eu

* tieto kontakty nie sú kontakty školy, ale kontakty prevádzkovateľa servera ZoznamŠkol.eu

Prevádzkovateľ webovej stránky

just4web.cz s.r.o.
IČ: 27547876

Prejsť na kontakt