Stredoškolákom začínalo obdobie ústnych maturít

Študentov čaká počas nasledujúcich troch týždňov druhá časť maturít. Od včera do 10. júna absolvuje ústne maturity takmer 45.000 žiakov zo 726 stredných škôl. Odpovedať budú pred odbornými komisiami.

Čas na prípravu závisí od konkrétneho maturitného predmetu. Vo väčšine prípadov je to 20 minút. "Informatika, deskriptívna geometria a teoretická časť odbornej zložky majú vymedzený čas na prípravu 30 minút," ako uviedlo ministerstvo školstva. Maturanti majú na odpoveď 20 minút, iba v prípade teoretickej časti odbornej zložky je to 30 minút. Pri celkovom hodnotení sa do úvahy berú výsledky z ústnej i písomnej časti maturitnej skúšky. "Osobitný priebeh má maturitná skúška z predmetu praktická časť odbornej zložky, kde na prípravu a výkon je určený časový limit maximálne 24 hodín," dodal rezort školstva.

Maturitnú skúšku na gymnáziu tvoria štyri predmety: slovenský jazyk a literatúra, cudzí jazyk, voliteľný predmet zo skupiny prírodovedných alebo spoločenskovedných alebo ostatných predmetov a ďalší voliteľný predmet. V prípade maturitnej skúšky na strednej odbornej škole a konzervatóriu sú to tiež štyri predmety: slovenský jazyk a literatúra, cudzí jazyk, teoretická časť odbornej zložky a praktická časť odbornej zložky.

Všetkým maturantom prajeme veľa šťastia!

Zdroj: ucn.sk

TOP školy

CEMI MBA Studies s.r.o.

Mezi Vodami 639/27, 143 00 Praha
Telefón: 602 617 296
WWW: www.institutcemi.sk

To ma zaujíma

Chcete tu tiež zviditeľniť Vašu školu?

Chcem viac informácií

Chcete propagovať svoju školu?

Rýchly kontakt

+420 777 812 202
info@zoznamskol.eu

* tieto kontakty nie sú kontakty školy, ale kontakty prevádzkovateľa servera ZoznamŠkol.eu

Prevádzkovateľ webovej stránky

just4web.cz s.r.o.
IČ: 27547876

Prejsť na kontakt