S novým školským rokom prichádzajú do škôl aj aktualizované učebnice

S príchodom nového školského roka distribuuje ministerstvo školstva aktualizované učebnice do škôl. Do nákupu 1,1 milióna kusov nových učebníc investovalo 3,74 milióna eur. Učitelia budú mať k dispozícii aj viacero titulov priamo v elektronickej verzii.

Nové učebnice dostanú školy k začiatku nového školského roka. Jedná sa o reedície učebníc, ktoré boli prostredníctvom Edičného portálu školami najviac žiadané a rezort je mohol vo vysokých nákladoch hospodárne nakúpiť.

Ministerstvo sa taktiež sústredilo na nákup učebníc pre kľúčové predmety pre zisťovanie vedomostí v rámci medzinárodného testovania OECD PISA. Toto testovanie je zamerané na čitateľskú, matematickú a prírodovednú gramotnosť.

So začiatkom nového školského roka prichádzajú do škôl aj učebnice aktualizované podľa inovovaného štátneho vzdelávacieho programu. Používať je budú žiaci v 7. ročníku ZŠ a 2. ročníku gymnázií s osemročným štúdiom. V týchto prípadoch a to týká predmetov chémia, dejepis, občianska náuka, fyzika a biológia. Žiaci v 1., 2., 5., 6. a 7. ročníku základných škôl s vyučovacím jazykom maďarským budú pracovať s aktualizovanými učebnicami pre predmety slovenský jazyk a slovenská literatúra a maďarský jazyk a literatúra.

Zdroj: ucn.sk

TOP školy

CEMI MBA Studies s.r.o.

Mezi Vodami 639/27, 143 00 Praha
Telefón: 602 617 296
WWW: www.institutcemi.sk

To ma zaujíma

Chcete tu tiež zviditeľniť Vašu školu?

Chcem viac informácií

Chcete propagovať svoju školu?

Rýchly kontakt

+420 777 812 202
info@zoznamskol.eu

* tieto kontakty nie sú kontakty školy, ale kontakty prevádzkovateľa servera ZoznamŠkol.eu

Prevádzkovateľ webovej stránky

just4web.cz s.r.o.
IČ: 27547876

Prejsť na kontakt