Európsky týždeň športu po Volkovi s Dukátovou podporí aj Tomi Kid

Buď #BeActive, zapoj sa so školou alebo kolegami do Európskeho týždňa športu a ukáž, že šport ťa baví. Aj taká je podstata Európskeho týždňa športu (ETŠ), unikátnej iniciatívy Európskej komisie na podporu športu a fyzickej aktivity v celej Európe.

Vlani sa do akcie v rámci Slovenska zapojilo viac ako 140 tisíc ľudí a tento rok organizátori plánujú toto číslo prekonať. Ambasádormi Európskeho týždňa športu sú známi špičkoví športovci kajakárka Jana Dukátová a šprintér Ján Volko. Semifinalista z nedávnych MS v Londýne Volko verí, že Európsky týždeň športu rozhýbe Slovensko. 

Celonárodné podujatie je určené pre každého bez ohľadu na vek. Jeho cieľom je spájať - jednotlivcov, športové hnutia, organizácie občianskej spoločnosti či súkromný sektor.  Koordinátorom akcie v rámci Slovenska je aj tento rok Národné športové centrum (NŠC).

Jednotlivci i organizácie môžu svoje podujatie zaregistrovať prostredníctvom internetovej stránky www.tyzdensportu.sk. Hoci Európsky týždeň športu bude od 23. do 30. septembra, Národné športové centrum eviduje aktivity už od 1. septembra až do 15. októbra. Jedným z dôvodov je aj to, aby mali Slováci väčšiu šancu zapojiť sa do čoraz obľúbenejšieho podujatia a byť tak aktívni.

Do projektu Európskeho týždňa športu sa zapoja aj zdravotne znevýhodnení športovci. To dokazuje, že šport je naozaj pre všetkých a najmä, že šport spája všetkých. Špeciálne olympiády sa predstavia v Európskom týždni športu s projektom Mladí športovci, v ktorom bude viac ako 90 detí s mentálnym postihnutím do 12 rokov športovať spolu s rovesníkmi bez mentálneho postihnutia.

Súčasťou ETŠ je aj iniciatíva Tomiho Kida Vyboxuj si svoj sen. Projekt Vyboxuj si svoj sen je zameraný najmä na deti a mládež, ktoré to potrebujú. Cieľom projektu je pomôcť stovkám ľudí, najmä deťom a mládeži nájsť motiváciu k športu či stratené sebavedomie.

Zdroj: minedu.sk

TOP školy

CEMI MBA Studies s.r.o.

Mezi Vodami 639/27, 143 00 Praha
Telefón: 602 617 296
WWW: www.institutcemi.sk

To ma zaujíma

Chcete tu tiež zviditeľniť Vašu školu?

Chcem viac informácií

Chcete propagovať svoju školu?

Rýchly kontakt

+420 777 812 202
info@zoznamskol.eu

* tieto kontakty nie sú kontakty školy, ale kontakty prevádzkovateľa servera ZoznamŠkol.eu

Prevádzkovateľ webovej stránky

just4web.cz s.r.o.
IČ: 27547876

Prejsť na kontakt