Cieľom projektu Bezinternetu.sk je ukázať, že žiť sa dá aj bez mobilu

Cieľom je ukázať, že aj bez mobilov a televízie sa dá žiť plnohodnotne a dokonca zdravšie. Podstatou projektu Bezinternetu.sk nie je zakazovať.

Naopak, ponúka návod ako dobrovoľne obmedziť vplyv digitálneho prostredia, alebo na istý čas žiť úplne bez neho. Školy sa môžu do projektu prihlásiť prostredníctvom stránky bezinternetu.sk.

Jednou zo škôl, ktoré sa zapojili do pilotného projektu občianskeho združenia eSlovensko, je základná škola v Kráľovej pri Senci. Zo žiakov ZŠ Kráľová pri Senci sa do projektu zapojilo 73 detí, čo je 23 %, z toho 63 % bolo dievčat.

Výsledky ukazujú, že menej internetu prispelo k pozitívnej zmene správania detí, k emocionálnej pohode v rodinách, rovnako k väčšej komunikácii medzi deťmi, rodičmi či súrodencami.

Podľa rodičov sa až 79 % žiakov viac venovalo aktívnym činnostiam. Viac kníh a časopisov čítalo napríklad 69 % detí, 64 % viac komunikovalo s rodičmi a viac sa hralo so súrodencami, 60 % sa zapájalo viac do domácich prác a malo viac pohybu.

Rodičia sa vyjadrili aj k používaniu mobilných zariadení v školskom prostredí. Za úplný zákaz sa vyjadrilo až 81 % z nich, 74 % by nepovolilo ich používanie v školských kluboch a 62 % počas prestávok. 

Zdroj: teraz.sk

TOP školy

CEMI MBA Studies s.r.o.

Mezi Vodami 639/27, 143 00 Praha
Telefón: 602 617 296
WWW: www.institutcemi.sk

To ma zaujíma

Chcete tu tiež zviditeľniť Vašu školu?

Chcem viac informácií

Chcete propagovať svoju školu?

Rýchly kontakt

+420 777 812 202
info@zoznamskol.eu

* tieto kontakty nie sú kontakty školy, ale kontakty prevádzkovateľa servera ZoznamŠkol.eu

Prevádzkovateľ webovej stránky

just4web.cz s.r.o.
IČ: 27547876

Prejsť na kontakt