Ako si vylepšiť známky?

Už len posledných pár dní zostáva na to, aby ste si v škole opravili svoje známky a čo najviac si tak zlepšili svoje vysvedčenie. Ako ale na to?

Je nám jasné, že už sa vidíte niekde na dovolenke pri mori, na prázdninách u babičky, či len v pokoji doma pri počítači. Musíte si ale uvedomiť, že aby vás niečo také čakalo, tak musíte domov priniesť aspoň trošku slušné vysvedčenie.

Pre niektorých to iste nie je problém, ale ostatné s tým môžu dosť bojovať. V priebehu roka ste to mnohokrát mali "na háku" a známky a učenie moc neriešili, a až teraz zisťujete, že na tom nie ste úplne najlepšie? Budete to musieť veľa rýchlo napraviť a svoje nerozhodných známky pokiaľ možno prikloniť na tú "lepšiu stranu".

A ako to dosiahnuť?

Ak si naozaj chcete svoje "skóre" vylepšiť, potom vám samozrejme nezostane nič iné, než sa prekonať a tie posledné dni stráviť naozaj nad učením a ničím a nikým sa nenechať rozptyľovať. Navyše vás v tieto dni čakajú polročné, teda najdôležitejšie, písomné práce, a práve preto je veľmi dôležité prípravu nepodceniť. Ony by mohli vaše výsledky najviac ovplyvniť, a treba s nimi aj poriadne "zamiešať".

Chápeme, že samotná predstava, že len čo prídete zo školy, tak opäť sadnete až do večera k učeniu, vám príde hrozná, ale musíte si povedať, že už len pár dní a máte zaslúžené voľno .... Hneď do toho pôjdete s ďaleko väčšou chuťou, ako keby vás čakali mesiace tvrdej driny a perného štúdia.

Poctivo, ale s mierou

Aj tak je dôležité si uvedomiť, že sa nič nemá preháňať, a že aspoň po príchode zo školy je dobré si na chvíľočku "oddýchnuť" a najlepšie sa treba vyvetrať pri nejakom športe vonku na čerstvom vzduchu. Ak totiž budete pretiahnutia, budete rovnako nesústredení, a učenie vám do hlavy len tak nepôjde. Navyše budete nervózny a nahnevaní a do posledného boja za lepšie známky sa vám prestane úplne chcieť ... Takže si určite doprajte aspoň chvíľku zaslúženého odpočinku, a potom hurá do toho!

Príprava

Ak teda chcete naozaj zabodovať a svoje šance na úspech zvýšiť, tak si okrem svojich zápiskov z hodín naštudujte aj ďalšie poznatky k danej problematike. U skúšanie tak môžete kantora ohromiť nielen množstvom vedomostí, ale aj tým, ako hlboko ste sa témou zaoberali. A vašu snahu treba ocenia.

Okrem toho, ak vám vaše poznámky tak úplne nestačí a nevyhovujú, môžete skúsiť niektorého triedneho "šprta". Ten bude mať iste zápisky v poriadku a treba sa vám z nich bude učiť lepšie, než zo svojich vlastných.

Ďalším variantom, ako sa čo najlepšie pripraviť na záverečné písomky alebo (dobrovoľné) skúšanie, potom môže byť vyskúšať inú metódu učenia. Tzn., Ak ste boli napríklad zvyknutí si všetko čítať stále dokola, a nezaberalo to, môžete si skúsiť svoje poznámky nahrať do diktafónu a púšťať si ich do uší. Niektorým z vás to potrebné bude vyhovovať viac.

Alebo si môžete látku prepisovať na papier či si ju predčítať nahlas pod.

Skrátka a dobre, skúste čo najrýchlejšie prísť na to, aký štýl učenia vám najviac sedí, a ako sa toho čo najviac naučíte. A v prípade, že je to niečo, s čím si naozaj neviete rady, nestrácajte zbytočne čas, a skúste poprosiť rodičia, svojich kamarátov alebo aj učiteľa, nech vám látku ešte raz vysvetlí. Je možné, že ich výklad na vás "zafunguje", a zrazu vám bude všetko jasnejšie. A potom už nezostane nič iné, než tieto novonadobudnuté poznatky dobre "predať" pri skúšaní či teste.

Takže držíme päste, a nebojte sa, vy to zvládnete !!!

TOP školy

CEMI MBA Studies s.r.o.

Mezi Vodami 639/27, 143 00 Praha
Telefón: 602 617 296
WWW: www.institutcemi.sk

To ma zaujíma

Chcete tu tiež zviditeľniť Vašu školu?

Chcem viac informácií

Chcete propagovať svoju školu?

Rýchly kontakt

+420 777 812 202
info@zoznamskol.eu

* tieto kontakty nie sú kontakty školy, ale kontakty prevádzkovateľa servera ZoznamŠkol.eu

Prevádzkovateľ webovej stránky

just4web.cz s.r.o.
IČ: 27547876

Prejsť na kontakt