Aj slovenské deti žijúce v zahraničí potrebujú našu pomoc a podporu

Na základe zahájenia spolupráce Výskumného ústavu detskej psychológie a patopsychológie so Slovákmi žijúcimi v zahraničí boli zástupcovia VÚDPaP pozvaní Vzdelávacím centrom pre slovenské deti v Írsku.

Prvé edukačné podujatie bolo určené pre rodičov, učiteľov a odborníkov z doplnkových vzdelávacích inštitúcií s vyučovacím jazykom slovenským v zahraničí.

Stretnutie sa konalo v dňoch od 27. – 30.10.2017 a jeho cieľom bolo zdieľanie praxe a zvyšovanie kompetencií učiteľov a rodičov v oblasti psychologickej podpory slovenských detí žijúcich v zahraničí.

Prednášky boli pripravené pre rodičov a učiteľov z Dublinu, Londýna, Bruselu, Cambridge, Bracknellu a Birminghamu. Prioritná oblasť záujmu sa týkala témy šikanovania slovenských detí v školskom prostredí a problémy v komunikácii v bilingválnom prostredí. Prítomných zaujala aj možnosť využívania slovenských digitálnych obsahov v portáli KomposyT.

Pracovné stretnutie pre rozvoj partnerských vzťahov sa uskutočnilo v Trinity College Dublin, kde Slovensko úspešne reprezentuje Ladislav Timulák, Ph.D., Director, Doctorate in Counselling Psychology. Účastníci si vypočuli aj prednášky PhDr. Jany Tholtovej, zástupkyne riaditeľa VÚDPaP.

Účastníci taktiež prejavili veľký záujem o realizáciu psycho-sociálnych aktivít v Írsku, Škótsku a Veľkej Británii, ktoré by mali prispeť  zvyšovania kvality života slovenských detí žijúcich v zahraničí.

V závere všetci prítomní obdržali publikácie, ktoré budú slúžiť učiteľom na zdokonaľovanie materinského jazyka týchto detí.

Zdroj: minedu.sk

TOP školy

CEMI MBA Studies s.r.o.

Mezi Vodami 639/27, 143 00 Praha
Telefón: 602 617 296
WWW: www.institutcemi.sk

To ma zaujíma

Chcete tu tiež zviditeľniť Vašu školu?

Chcem viac informácií

Chcete propagovať svoju školu?

Rýchly kontakt

+420 777 812 202
info@zoznamskol.eu

* tieto kontakty nie sú kontakty školy, ale kontakty prevádzkovateľa servera ZoznamŠkol.eu

Prevádzkovateľ webovej stránky

just4web.cz s.r.o.
IČ: 27547876

Prejsť na kontakt