Stredná odborná škola sklárska, Súhradka 193, Lednické Rovne

Editovať školu

Súhradka 193, 02061 Lednické Rovne

info@sossklarska.sk

Diskusia o tejto škole

Kontakt: 42/4693611

Základné informácie o škole

Kontakt

Telefón: 42/4693611
E-mail: info@sossklarska.sk
WWW: www.sossklarska.sk
Adresa: Súhradka 193
02061 Lednické Rovne
Riaditeľ/ka: Ing. Anna Krupičková

Základné informácie

Kraj: Trenčiansky
Okres Púchov
Typ školy: Štátne
Kategórie: Odborná škola, Stredná škola

Popisok

O škole v skratke

Stredná odborná škola sklárska je jedinou sklárskou školou na Slovensku.

SOŠS má rozvinutú bohatú spoluprácu s domácimi ale aj so zahraničnými firmami. Medzi domáce patrí hlavne RONA a.s. Lednické Rovne a Vetropack s.r.o. Nemšová.
A tak absolventi, ktorí sa nerozhodnú pokračovať v štúdiu na vysokej škole, v pomaturitnom štúdiu na našej škole alebo podnikať vo vlastnej dielni majú ľahšiu možnosť uplatniť sa na trhu práce.

Podieľame sa na vzájomnej výmene našich študentov so študentmi sklárskych škôl v Českej republike ako sú školy vo Valašskom Meziříčí, v Novom Bore a v Železnom Brode.
V Taliansku máme nadviazanú spoluprácu vo výrobe sklenej vitráže so sklárskymi spoločnosťami v Trevise a Ceggii. Aktívne sa podieľame na výmennej stáži študentov so spoločnosťou Vetropack v rakúskom Kremsmünstri. Výbornú spoluprácu máme taktiež so spoločnosťou A.P.A.C. vo Francúzsku. Všetky stáže, na ktorých sa zúčastňujeme, majú veľký význam pre získanie vedomostí a rozvoj zručností našich žiakov.

Na základe spolupráce s Euroregiónom Bíle-Biele Karpaty a Slovenskou sklárskou spoločnosťou v rámci projektu Vitrum pro futurum sa v septembri každý rok koná Letná sklárska škola. Program obsahuje praktické i teoretické časti zamerané na sklo a keramiku. Hlavným poslaním je vzbudiť u stredoškolských študentov záujem o vysokoškolské štúdium orientované na sklo.

Škola sa zúčastňuje na projektoch Ministerstva školstva Slovenskej republiky.

Práce študentov našej školy aktívne prezentujeme na rôznych predajných výstavách v Bratislave ako je JUVYR a ART a v Nitre Mladý tvorca. V Považskej Bystrici sa každoročne zúčastňujeme veľtrhu spracovateľov plochého skla na Slovensku.
Úspešné práce našich študentov sme vystavovali v galérii Ľudovíta Fullu v Ružomberku, v Trenčíne na hrade, v galérii Bazovského v Trenčíne,v galérii Nova v Bratislave a v Spišskej galérii v Spišskej Novej Vsi.

Výborné výsledky každoročne dosahujeme v Stredoškolskej odbornej činnosti v kategórii „Umenie“.

Praktické a teoretické vyučovanie prebieha v budove školy.
Školský internát je umiestnený priamo v škole. Žiaci sú ubytovaní v 2-3 posteľových izbách. Sociálne zariadenia sú spoločné, novo zrekonštruované. Žiaci môžu využívať k svojej činnosti spoločenskú miestnosť s TV, DVD, video, študovňu, infoštudovňu s moderným ITK vybavením a zariadenú kuchynku.
K športovej činnosti slúži žiakom posilňovňa, vo vestibule stolno-tenisový stôl, telocvičňa a školský dvor. Žiaci majú prístup do školskej knižnice. Činnosť je organizovaná prostredníctvom výchovných skupín s max. počtom 25 žiakov . V ŠI pracujú záujmové krúžky: stolnotenisový, šachový, internetový a krúžok netradičných športov. Vo voľnom čase sa žiaci môžu realizovať v rôznych kultúrno-spoločenských, vedomostných, zábavných a praktických podujatiach.
Súčasťou školy je aj školská jedáleň.
Všetci žiaci ubytovaní v ŠI majú zabezpečenú celodennú stravu v jedálni a k dispozícii je aj školský bufet. V jedálni sa stravujú aj dochádzajúci žiaci.

Študijné odbory

Názov odboru Typ štúdia Forma štúdia
dizajn a tvarovanie skla
8284 6
Študijný odbor Denná

Akú školu hľadáte?

Bratislavský Trnavský Trenčiansky Žilinský Prešovský Košický Banskobystrický Nitriansky Vyberte kraj
Vyberte kraj

TOP školy

CEMI MBA Studies s.r.o.

Mezi Vodami 639/27, 143 00 Praha
Telefón: 602 617 296
WWW: www.institutcemi.sk

To ma zaujíma

Chcete tu tiež zviditeľniť Vašu školu?

Chcem viac informácií

Chcete propagovať svoju školu?

Rýchly kontakt

+420 777 812 202
info@zoznamskol.eu

* tieto kontakty nie sú kontakty školy, ale kontakty prevádzkovateľa servera ZoznamŠkol.eu

Prevádzkovateľ webovej stránky

just4web.cz s.r.o.
IČ: 27547876

Prejsť na kontakt