Akú školu hľadáte?

Bratislavský Trnavský Trenčiansky Žilinský Prešovský Košický Banskobystrický Nitriansky Vyberte kraj
Vyberte kraj

Z 50. ročníku Medzinárodnej fyzikálnej olympiády si Slovensko odviezlo tri medaily

Zástupcovia Slovenskej republiky z jubilejného 50. ročníku Medzinárodnej fyzikálnej olymipády (MFO) neodišli naprázdno. Stretli sa s takmer 360 rovesníkmi zo 78 kajín sveta a získali pre Slovensko dve strieborné a jednu bronzovú medailu.

V tomto roku sa Medzinárodná fyzikálna olympiáda konala v dňoch 7. – 15. júla 2019 v izraelskom mestě Tel Aviv, jehož Univerzita podujatie organizačne zabezpečila. Slovenské farby reprezentovali piati študenti: Jonáš Dujava zo SPŠ elektrotechnickej v Prešove (strieborná medaila), Róbert Jurčo z Gymnázia Ľ. Štúra v Trenčíne (bronzová medaila), Emil Lelák z Gymnázia J. A. Raymana v Prešove, Ronald Doboš z Gymnázia na Poštovej 9 v Košiciach (strieborná medaila) a Marcel Polák z Gymnázia J. Hollého v Michalovciach.

Na MFO bylo celkom udelené 34 zlatých, 66 strieborných a 101 bronzových medailí. Komisia tiež ocenila 50 účastníkov čestným uznáním.

Náročnosť teoretických i experimentálných úloh v jubilejnom ročníku bola podľa slov vedúcich výpravy prof. Ing. Iva Čápa, CSc. a PaedDr. Ľubomíra Konráda veľmi vysoká. Zisk dvoch strieborných a jednej bronzovej medaily preto možno v slovenských podmienkach považovať za vynikajúci úspech.

Zdroj: ucn.sk

TOP školy

CEMI MBA Studies s.r.o.

Mezi Vodami 639/27, 143 00 Praha
Telefón: 602 617 296
WWW: www.institutcemi.sk

To ma zaujíma

Chcete tu tiež zviditeľniť Vašu školu?

Chcem viac informácií

Chcete propagovať svoju školu?

Rýchly kontakt

+420 777 812 202
info@zoznamskol.eu

* tieto kontakty nie sú kontakty školy, ale kontakty prevádzkovateľa servera ZoznamŠkol.eu

Prevádzkovateľ webovej stránky

just4web.cz s.r.o.
IČ: 27547876

Prejsť na kontakt