Akú školu hľadáte?

Bratislavský Trnavský Trenčiansky Žilinský Prešovský Košický Banskobystrický Nitriansky Vyberte kraj
Vyberte kraj

Virtuálna pracovná skúsenosť pre študentov s odborným vzdelaním

Manažéri potravinárskych a poľnohospodárskych podnikov východného Slovenska sa zapájajú do projektu, ktorého cieľom je prekonávanie bariér medzi firmami a školami s rovnakým zameraním.

Podniky v súčasnosti pociťujú nedostatok kvalifikovanej pracovnej sily, pričom stredné odborné školy rovnako bojujú s nedostatkom študentov.

Problém je viditeľný aj v iných častiach Európy, preto organizácie z viacerých krajín spoločne realizujú projekt IWBLabs. Ten je nasmerovaný na využívanie inovatívnych nástrojov prekonávania bariér s cieľom zvýšiť motiváciu mladých ľudí študovať na potravinárskych a poľnohospodárskych školách.

Prvá časť projektu prebieha v rámci programu Erasmus+, vďaka čomu sa podarilo pripraviť sériu vzdelávacích videí. Ich obsahom sú prezentácie manažérov podnikov doplnené zábermi priamo z výroby. Videá sú určené školám ako doplnkový študijný materiál. 

V ďalšej časti projektu sa pripraví platforma, v rámci ktorej bude možné organizovať krátke virtuálne stáže študentov v podnikoch, kedy komunikácia medzi firmou a študentom bude prebiehať len cez počítač alebo tablet.

Zdroj: ucn.sk

 

TOP školy

CEMI MBA Studies s.r.o.

Mezi Vodami 639/27, 143 00 Praha
Telefón: 602 617 296
WWW: www.institutcemi.sk

To ma zaujíma

Chcete tu tiež zviditeľniť Vašu školu?

Chcem viac informácií

Chcete propagovať svoju školu?

Rýchly kontakt

+420 777 812 202
info@zoznamskol.eu

* tieto kontakty nie sú kontakty školy, ale kontakty prevádzkovateľa servera ZoznamŠkol.eu

Prevádzkovateľ webovej stránky

just4web.cz s.r.o.
IČ: 27547876

Prejsť na kontakt