V základných školách sa začína mesiac zápisov

Zápisy sa týkajú všetkých detí, ktoré dosiahnu vek šesť rokov pred začiatkom školského roka 2017/18.

Od 1. do 30. apríla 2017 sa v základných školách uskutočnia zápisy detí na plnenie povinnej školskej dochádzky. Škola zapíše dieťa, ktoré v čase nástupu do 1. ročníka dovŕši 6 rokov a dosiahne školskú spôsobilosť.

Riaditeľ školy môže so súhlasom zákonného zástupcu rozhodnúť o odklade začiatku plnenia povinnej školskej dochádzky dieťaťa o jeden školský rok, pokial dieťa nedosiahlo školskú spôsobilosť. Prípadne môže rozhodnúť o zaradení dieťaťa do nultého ročníka základnej školy, ale opäť len so súhlasom zákonného zástupcu.

Žiak zvyčajne plní povinnú školskú dochádzku v tzv. spádovej škole. Tedy v základnej škole v školskom obvode, v ktorom má trvalý pobyt. Rodič alebo zákonný zástupca môže pre svoje dieťa vybrať ale aj inú základnú školu. Žiak môže plniť povinnú školskú dochádzku v inej ako spádovej škole, ak ho riaditeľ tejto školy prijme. Pokial rodič vyberie inú základnú školu, túto skutočnosť oznámi riaditeľ zvolenej školy riaditeľovi spádovej školy.

Pri výbere základnej školy je dôležité sústrediť pozornosť na niekoľko faktorov, ktoré vypovedajú o úrovni výchovno-vzdelávacieho procesu, ako aj o podmienkach, v ktorých sa uskutočňuje. Ide napríklad o úspešnosť žiakov školy v prijímacom konaní na osemročné gymnáziá a stredné školy s maturitou, zameranie školy, ponuku výučby cudzích jazykov a mimoškolských aktivít či vybavenosť školskými pomôckami.

Podrobným zdrojom informácií o školách sú školské webové stránky, ako aj správy o výchovno-vzdelávacej činnosti, ktoré školy povinne zverejňujú. Takisto je dobré získať referencie o škole od rodičov detí, ktoré ju už navštevujú, osobne navštíviť priestory školy a do úvahy vziať aj dopravnú dostupnosť.

Zdroj: minedu.sk

 

TOP školy

CEMI MBA Studies s.r.o.

Mezi Vodami 639/27, 143 00 Praha
Telefón: 602 617 296
WWW: www.institutcemi.sk

To ma zaujíma

Chcete tu tiež zviditeľniť Vašu školu?

Chcem viac informácií

Chcete propagovať svoju školu?

Rýchly kontakt

+420 777 812 202
info@zoznamskol.eu

* tieto kontakty nie sú kontakty školy, ale kontakty prevádzkovateľa servera ZoznamŠkol.eu

Prevádzkovateľ webovej stránky

just4web.cz s.r.o.
IČ: 27547876

Prejsť na kontakt