V Bratislave ocenili mladých odborníkov na sieťové technológie

Stáže v pobočkách svetových informatických firiem i praktické vecné ceny získali najlepší stredoškoláci a vysokoškoláci v súťaži Networking Academy Games (NAG) 2016.

Na slávnostnom vyhodnotení v Bratislave si víťazi prevzali svoje ocenenia aj z rúk ministra školstva, vedy, výskumu a športu SR Petra Plavčana. „ Ten zablahoželal všetkým oceneným a poprial im, aby získané vedomosti a zručnosti dobre využili v nasledujúcom štúdiu a pracovnom živote.

„Som veľmi rád, že táto súťaž, na ktorej zrode som sa podieľal, dospela už do svojho 11. ročníka. Teší ma, že títo mladí ľudia sa nebáli do nej zapojiť a preveriť svoje schopnosti v konkurencii ostatných. Informačné zručnosti presahujúce bežnú užívateľskú úroveň sa v súčasnosti stávajú neoddeliteľnou súčasťou čoraz širšieho okruhu profesií. Preto považujem za veľmi prínosné pre Slovensku všetky podobne zamerané projekty podporujúce záujme mladých ľudí o informatické technológie a prinášajúce im možnosť získať nové kompetencie,“ uvädol minister.

Študentskú súťaž NAG 2016 organizuje spoločnosť Cisco Systems Slovakia v spolupráci s Technickou univerzitou v Košiciach, Slovenskou technickou univerzitou v Bratislave a Žilinskou univerzitou v Žiline. Nadväzuje na Sieťový akademický program – Cisco Networking Academy, ktorý vzdeláva slovenských stredoškolákov a vysokoškolákov v sieťových technológiách už od roku 1999.

Súťažilo sa  v dvoch kolách: v januári až máji 2016 sa uskutočnili školské kolá súťaže na 23 školách. Najlepší študenti  zo školských kôl postúpili  do Národného kola súťaže. Národné kolo sa uskutočnilo 9. júna 2016 v priestoroch Technickej univerzity v Košiciach. Svoje znalosti sieťových technológií predviedlo takmer 100 študentov stredných a vysokých škôl. Sily si merali v dvoch kategóriách, pričom jedna bola určená pre trojčlenné družstvá a druhá pre jednotlivcov. Na účastníkov čakala teoretická časť a praktická časť, kde museli preukázať svoje vedomosti a zručnosti v oblasti sieťových technológií.

 

Výsledky súťaže

Trojčlenne družstvá – stredoškoláci:

1. SOŠ Handlova (Martin Tonhauzer, Radovan Kozák, Andrej Koberčík),

2. SŠ N. Zámky I. (Tomáš Daniš, Patrik Goldschmidt, Adam Varga),

3. SŠ N. Zámky II. (Patrik Máčik, Igor Mjasojedov, Alex Sporni)

 

Jednotlivci – stredoškoláci:

1. Tomáš Daníš, SŠ Nové Zámky,

2. Rado Kozák, SOŠ Handlova,  

3. Andrea Marová, SSOŠ Poprad

 

Jednotlivci – vysokoškoláci:

Jakub Pullman, FIIT STU Bratislava

Zdroj: minedu.sk

TOP školy

CEMI MBA Studies s.r.o.

Mezi Vodami 639/27, 143 00 Praha
Telefón: 602 617 296
WWW: www.institutcemi.sk

To ma zaujíma

Chcete tu tiež zviditeľniť Vašu školu?

Chcem viac informácií

Chcete propagovať svoju školu?

Rýchly kontakt

+420 777 812 202
info@zoznamskol.eu

* tieto kontakty nie sú kontakty školy, ale kontakty prevádzkovateľa servera ZoznamŠkol.eu

Prevádzkovateľ webovej stránky

just4web.cz s.r.o.
IČ: 27547876

Prejsť na kontakt