Talentovaná mládež môže opäť získať finančnú podporu

Grantový program Stredoeurópskej nadácie a spoločnosti Slovnaft je určený pre mladých a talentovaných umelcov, vedcov a športovcov.

Talentované deti a mladí ľudia majú opäť šancu získať finančnú podporu z grantového programu Talenty Novej Európy (TNE). Jubilejný, 10. ročník programu v hodnote 66 000 eur vyhlásila Stredoeurópska nadácia a spoločnosť Slovnaft. Program je zameraný na mladých ľudí, ktorých talent na vedu, umenie alebo šport sa nemôže rozvíjať pre nedostatok finančných prostriedkov. Školy, športové kluby a centrá voľného času zväčša nemajú dostatočné možnosti a vybavenie na zabezpečenie rozvoja výnimočných talentov. Často ani rodičia si nemôžu dovoliť podporovať jeho napredovanie.

V oblasti vedy sa o podporu môžu uchádzať do 22. októbra talenty vo veku od 12 do 25 rokov, talentovaní umelci vo veku od 10 do 25 rokov a talentovaní športovci vo veku od 8 do 18 rokov. Prihlásiť sa môžu aj tí, ktorí už v minulosti podporu získali. Aj tento rok budú o pridelení grantov rozhodovať odborná porota, ktorej bude predsedať herec Lukáš Latinák.

V minulom roku sa prihlásilo 233 nadaných detí, finančnú podporu získalo 65 talentov. Počas predchádzajúcich ročníkov programu TNE získalo granty celkovo 294 talentovaných detí a mladých ľudí. Financie využili napríklad na nákup laboratórnych pomôcok, hudobných nástrojov, kníh a na účasť na profesijných a študijných stážach v zahraničí.

Zdroj: ucn.sk

TOP školy

CEMI MBA Studies s.r.o.

Mezi Vodami 639/27, 143 00 Praha
Telefón: 602 617 296
WWW: www.institutcemi.sk

To ma zaujíma

Chcete tu tiež zviditeľniť Vašu školu?

Chcem viac informácií

Chcete propagovať svoju školu?

Rýchly kontakt

+420 777 812 202
info@zoznamskol.eu

* tieto kontakty nie sú kontakty školy, ale kontakty prevádzkovateľa servera ZoznamŠkol.eu

Prevádzkovateľ webovej stránky

just4web.cz s.r.o.
IČ: 27547876

Prejsť na kontakt