Skúsenosť s alkoholom majú už 15-ročné deti

Rodičia na dovolenke či snaha zabodovať u partie rovesníkov - prázdniny prinášajú zvýšené riziko konzumácie alkoholu mladistvými. Prevenciu alkoholu v súvislosti so svojimi potomkami vôbec nerieši 83% slovenských rodičov.

Prieskumy ukazujú, že skúsenosť s alkoholom má tretina slovenských detí vo veku 15 rokov. Tri štvrtiny takto nezrelých respondentov deklarovali nulovú prekážku u predajcov pri pokuse o kúpu alkoholických nápojov. Až 80 % tínedžerov pod zákonom uviedlo, že aspoň raz boli podnapití, polovica už zažila okno po hýrení.

S alarmujúcimi údajmi bojuje na Slovensku Fórum Pi s rozumom (PSR). Vykonáva edukačné a preventívne aktivity zamerané na zodpovedný prístup k predaju a konzumácii alkoholu. Venuje sa osvete s cieľom eliminovať škodlivé následky zneužívania alkoholu a poskytuje seriózne a vyvážené informácie súvisiace s alkoholom.

Najúčinnejším nástrojom na zníženie konzumácie alkoholu a jeho negatívnych dopadov u detí a mladistvých je cielené obmedzovanie dostupnosti tejto vekovej skupine. Aj z tohto dôvodu vymysleli formu spolupráce s festivalom Pohoda. Návštevníci festivalu pod 18 rokov mali v rámci pilotného projektu identifikačné náramky odlišnej farby.

Festival Pohoda a Fórum PSR zároveň našli prienik svojich záujmov aj pri skupine šoférov. Postredníctvom certifikovaných testerov si overilo hladinu zostatkového alkoholu približne 60 % vodičov (3000 osôb). Mnohí výsledkom prekvapení šoféri potom odkladali svoj odjazd z areálu alebo využili triezveho náhradníka z posádky.

Pri hliadkach PSR sa pristavili aj známe tváre ako moderátorský pár Adela a Viktor Vinczeovci, youtuber Sajfa, hokejista Branko Radivojevič, filmová producentka Wanda Adamík Hrycová či beatmaker Dalyb z hip-hopovej formácie HAHA Crew.

Zdroj: teraz.sk

TOP školy

CEMI MBA Studies s.r.o.

Mezi Vodami 639/27, 143 00 Praha
Telefón: 602 617 296
WWW: www.institutcemi.sk

To ma zaujíma

Chcete tu tiež zviditeľniť Vašu školu?

Chcem viac informácií

Chcete propagovať svoju školu?

Rýchly kontakt

+420 777 812 202
info@zoznamskol.eu

* tieto kontakty nie sú kontakty školy, ale kontakty prevádzkovateľa servera ZoznamŠkol.eu

Prevádzkovateľ webovej stránky

just4web.cz s.r.o.
IČ: 27547876

Prejsť na kontakt