Projekt Vráťme knihy do škôl sa končí o pár dní

Škôlkari, žiaci základných škôl aj študenti stredných škôl majú už iba necelé dva týždne, aby sa zapojili do šiesteho ročníka projektu Vráťme knihy do škôl.

Aj v roku 2017 majú žiaci a študenti možnosť zapojiť sa do literárnej súťaže Vráťme knihy do škôl. Uzávierka je 31. marca 2017. Súťažia sa o elektronické čítačky, knihy či o výlet do Bruselu. 

Škôlkari posielajú obrázok podľa prečítaného textu, žiaci 1. stupňa základných škôl môžu poslať buď obrázok, alebo textový príspevok. Žiaci 2. stupňa základných škôl a študenti stredných škôl prihlasujú do súťaže texty, ktoré objasňujú dôvody, pre ktoré je pre nich kniha zaujímavá či obľúbená.

Už po šiesty raz súťaž Vráťme knihy do škôl spoluorganizuje bratislavská župa.  Podle Pavola Freša, predsedy Bratislavského samosprávného kraja, je počet prihlásených diel potvrdením, že mladých čitateľov neustále pribúda.

Ocenenie však nečaká len na študentov, ale aj na ich učiteľov, profesorov či knihovníkov. V projekte Vráťme knihy do škôl je pre nich totiž samostatná kategória Knižný anjel, do ktorej čitatelia môžu prihlásiť človeka, ktorý ich inšpiroval k čítaniu.

Súťaž Vráťme knihy do škôl spoluorganizuje Bratislavský samosprávny kraj, ABCknihy.sk a vydavateľstvá IKAR a Raabe. Cieľom projektu je podpora čítania u detí a mládeže a vzbudenie ich záujmu o literatúru.

Zdroj: ucn.sk

TOP školy

CEMI MBA Studies s.r.o.

Mezi Vodami 639/27, 143 00 Praha
Telefón: 602 617 296
WWW: www.institutcemi.sk

To ma zaujíma

Chcete tu tiež zviditeľniť Vašu školu?

Chcem viac informácií

Chcete propagovať svoju školu?

Rýchly kontakt

+420 777 812 202
info@zoznamskol.eu

* tieto kontakty nie sú kontakty školy, ale kontakty prevádzkovateľa servera ZoznamŠkol.eu

Prevádzkovateľ webovej stránky

just4web.cz s.r.o.
IČ: 27547876

Prejsť na kontakt