Patríte medzi dobrodružné typy? Zháňate netypickú prácu? Pozrite sa na tieto náročné profesie!

Ste mladí, nevybúrení a máte radi dobrodružstvo? Ste v dobrej psychickej i fyzickej kondícii? Potom práve vy môžete uvažovať o niektoré z atypických, a zároveň najťažších, profesií, ktoré existujú. A aké to napríklad sú?

Možno patríte medzi tie, ktoré majú radi istotu, bezpečie a stereotyp, a svoju prácu, v ktorej budete šťastní a spokojní, si tak bez problémov nájdete. Možno ste ale iné "nátury" a láka vás niečo neobvyklé, náročného a dobrodružného. Že vám nebezpečenstvo nie je cudzie a doma vás nič nedrží? Ak sme vás práve odhalili, potom práve vy môžete uvažovať o niektoré z najnáročnejších profesií, ktoré existujú. A aké že to môžu byť?

Robotníci na ropnej plošine

Jedným z veľmi dobre platených, ale za to výrazne fyzicky aj psychicky náročných povolania, je robotník na ropnej plošine. A nemusíte na to byť ani zvláštne géniovia. Stačí dobre ovládať angličtinu, mať dobrodružnú povahu a výbornú fyzičku a psychiku, a len tak niečoho sa nebáť.

Ak toto všetko máte, a nevadí vám na dlhšiu dobu opustiť krajinu, nezostáva, než aby ste napísali svoj životopis v anglickom jazyku a skúsili ho odoslať do vybraných agentúr. A čakať na odpoveď.

Rybári na Aljaške

Ďalším "zamestnanie", ktoré veľa ľudí ale asi netúži robiť, je rybárčenie napríklad práve na Aljaške. Aj tu sa dá prísť k ohromným peniazom, avšak v porovnaní s rizikami, ktoré by ste podstupovali, je to stále málo. Hoci to totiž znie ako veľmi príjemné povolanie, nie je tomu tak. V súvislosti s veľmi krutým počasím a poruchami prístrojov, tu dochádza k mnohým úmrtiam. A aj keď sa vám toto neprihodí, ani ľadová voda, rôzne infekcie, dlhé smeny či nedostatok spánku a odpočinku, nie sú práve dvakrát príjemné. Preto toto zamestnanie zrovna neodporúčame.

Umývač okien výškových budov

Je vaším snom návšteva Ameriky? Hodláte tam stráviť dlhšiu dobu a na svoj pobyt si tam čiastočne privyrobiť? Ak áno, a mali ste v Merk napríklad umývanie okien, znova to premyslite. Nebolo by lepšie miesto toho treba predávanie hamburgerov v miestnych fast foodoch? Zaručene tu síce dostanete ďaleko menej peňazí, ale prídete k nim určite jednoduchšie a bezpečnejšie. Len si predstavte sami seba, uviazané niekde na plošine (v lepšom prípade), s helmou na hlave a stierkou v ruke... nebáli by ste sa? A čo vaši blízki, čo by na to povedali? Asi by neboli nadšení, že? Iste aj vy sami správne tušíte, že sa jedná nielen o jednu z najpodradnejší, ale aj najnebezpečnejších prácou vôbec. Tak prečo to riskovať?

Baníci či opravári elektrických vedení

Medzi ďalšie nebezpečná povolania, ktoré nezvládnu úplne každý, ale ktoré sú tiež potrebné, sú práce baníka či opravára elektrického vedenia. Tie bývajú v našich podmienkach oveľa častejšie než predchádzajúce.

Zatiaľ čo u baníka hrozí zavalenia rôznymi balvany a riziko doživotných zdravotných problémov (napríklad s dýchaním) spôsobených prácou v podzemí, u opravára elektrického vedenia je to snáď ešte horšie. Nielen, že musí presne poznať predpisy práca s elektrickým prúdom desiatky metrov nad zemou, ale vždy a za každú cenu musí byť stopercentne sústredený na svoju prácu. Jedna malinká chybička môže mať fatálne následky (podobne ako u ostatných spomenutých povolania). A aj keď je oblečený v obleku z oceľovej výstuže, nie vždy to všetkému zabráni. Skrátka a dobre, toto dennodenné riskovanie života je naozaj len a len pre silné povahy.

Samozrejme, že tieto povolania sú ozajstnými extrémy, a ťažko si je práve niekto z vás vyberie, ale keď už nič iné, aspoň uvidíte, že je takéto odvážne jedinca potreba riadne oceniť, a uvedomiť si, že aj keď tá vaša práca, príp. brigáda, niekedy stojí za "starú belu", sú na tom ľudia ďaleko horšie. Síce možno s vyššími príjmami, ale aj s neistotou, či sa vôbec vráti domov. Takže im nie je naozaj čo závidieť...

Anketa
loader Načítám...

TOP školy

CEMI MBA Studies s.r.o.

Mezi Vodami 639/27, 143 00 Praha
Telefón: 602 617 296
WWW: www.institutcemi.sk

To ma zaujíma

Chcete tu tiež zviditeľniť Vašu školu?

Chcem viac informácií

Chcete propagovať svoju školu?

Rýchly kontakt

+420 777 812 202
info@zoznamskol.eu

* tieto kontakty nie sú kontakty školy, ale kontakty prevádzkovateľa servera ZoznamŠkol.eu

Prevádzkovateľ webovej stránky

just4web.cz s.r.o.
IČ: 27547876

Prejsť na kontakt