Nový projekt pomáha mladým ľuďom so zdravotným znevýhodnením

Majú zdravotné znevýhodnenie, ale musia plnohodnotne žiť medzi nami. Sú to mladí ľudia a majú pred sebou ešte veľa príležitostí. Aj napriek tomu smerujú k samovraždám.

So svojím zdravotným znevýhodnením sa nevedia vyrovnať alebo sa nevedia vyrovnať s tým, ako ich vníma a správa sa k ním spoločnosť. Spoločnosť nezmeníme, môžeme ale zmeniť ich vlastný vnútorný pocit a prinavrátiť im svoju ľudskú hodnotu.

Preto občianke združenie IPčko vytvorilo projekt Dobrá linka na pomoc mladým ľuďom so zdravotným znevýhodnením. Vznik Dobrej linky bolo podporené z Dotácie Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR "Programy pre mládež 2014-2020", ktorú administruje IUVENTA - Slovenský inštitút mládeže.

Online psychologická poradňa Dobrá linka reaguje na potreby mladých ľudí s rôznym druhom zdravotného znevýhodnenia, ktorí by radi vyhľadali pomoc psychológa. Často im v tom bránia komunikačné, informačné, sociálne či fyzické bariéry.

Dobrá linka poskytne bezpečný online priestor, kde budú môcť títo mladí prichádzať, aby našli bezplatnú psychologickú podporu, pochopenie a pomoc u odborne vyškolených poradcov, psychológov a sociálnych pracovníkov.

Budú môcť využiť online chat, mailovú komunikáciu alebo neskôr pribudne možnosť video hovorov. Služba pomoci je dostupná na webovej stránke www.dobralinka.sk každý pracovný deň od 15:00 do 20:00 hodin.

Zdroj: ucn.sk

TOP školy

CEMI MBA Studies s.r.o.

Mezi Vodami 639/27, 143 00 Praha
Telefón: 602 617 296
WWW: www.institutcemi.sk

To ma zaujíma

Chcete tu tiež zviditeľniť Vašu školu?

Chcem viac informácií

Chcete propagovať svoju školu?

Rýchly kontakt

+420 777 812 202
info@zoznamskol.eu

* tieto kontakty nie sú kontakty školy, ale kontakty prevádzkovateľa servera ZoznamŠkol.eu

Prevádzkovateľ webovej stránky

just4web.cz s.r.o.
IČ: 27547876

Prejsť na kontakt