Na Slovensku sa vzdeláva 2,9 % dospelej populácie

Celoživotné vzdelávanie je podľa ministerky školstva, vedy, výskumu a športu Martiny Lubyovej dôležité. Uviedla to v soboru 14. 10. v Bratislave počas konferencie Asociácie inštitúcií vzdelávania dospelých v SR s názvom Učiace sa mestá.

Podľa prezidenta Asociácie inštitúcií vzdelávania dospelých v SR Klaudiusa Šilhára nastal za ostatné roky progres najmä v podujatiach, ktoré organizuje práve Asociácia inštitúcií vzdelávania dospelých v SR. Nárast zaznamenali aj v kvalite poskytovaných služieb v neziskových organizáciách či v súkromnom sektore.

Asociácia by uvítala väčšiu súhru, napríklad uznávanie výsledkov neformálneho vzdelávania. Podľa Šilhára je problémom aj financovanie ďalšieho rozvoje. Na Slovensku je financované len počiatočné vzdelávanie.

Lubyová počas konferencie uviedla, že Slovensko sa začiatkom októbra stalo 33. krajinou, ktorá svoj národný kvalifikačný rámec priradila k európskemu kvalifikačnému rámcu. V nadväznosti na túto správu Slovensko podnikne ďalšie kroky v oblasti kvalifikácie.

Cieľom celoživotného vzdelávania je spropagovať myšlienku, že nie všetko pre život a prácu sa dá naučiť v škole, ale je potrebné sa vzdelávať ďalej a hlavne celoživotne.

Zdroj: ucn.ck

TOP školy

CEMI MBA Studies s.r.o.

Mezi Vodami 639/27, 143 00 Praha
Telefón: 602 617 296
WWW: www.institutcemi.sk

To ma zaujíma

Chcete tu tiež zviditeľniť Vašu školu?

Chcem viac informácií

Chcete propagovať svoju školu?

Rýchly kontakt

+420 777 812 202
info@zoznamskol.eu

* tieto kontakty nie sú kontakty školy, ale kontakty prevádzkovateľa servera ZoznamŠkol.eu

Prevádzkovateľ webovej stránky

just4web.cz s.r.o.
IČ: 27547876

Prejsť na kontakt