Akú školu hľadáte?

Bratislavský Trnavský Trenčiansky Žilinský Prešovský Košický Banskobystrický Nitriansky Vyberte kraj
Vyberte kraj

Na Slovensku odštartoval nový medzinárodný projekt inkluzívneho vzdelávania INSCHOOL

V pondelok 14. mája 2018 sa uskutočnilo v Hornom Smokovci úvodné stretnutie medzinárodného projektu Inkluzívne vzdelávanie: Prinášame zmenu pre rómske deti – INSCHOOL.

Účastnil sa štátny tajomník Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR Peter Krajňák. Štátny tajomník vo svojom úvodnom slove ocenil, že realizácia projektu bude prebiehať priamo na vybraných školách a že škola si bude sama tvoriť inkluzívny plán rozvoja školy.

Na tieto konkrétne aktivity potom dostane grant. Taktiež vyzdvihol fakt, že súčasne vznikla aj národná pracovná skupina, ktorá na základe skúseností zapojených škôl identifikuje hlavné prekážky vo vzdelávacích politikách a navrhne riešenia.

Realizátorom projektu je Rada Európy spolu s Európskou komisiou v rámci medzinárodného kontextu krajín: Slovensko, Česká republika, Maďarsko, Rumunsko a Spojené kráľovstvo Veľkej Británie a Severného Írska.

Partnerom projektu na Slovensku je Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR a trvanie 1. fázy projektu je naplánované na máj 2018 – január 2019 s pravdepodobným predĺžením a rozšírením projektu.

Cieľom projektu je zvýšiť sociálne začlenenie Rómov prostredníctvom podpory inkluzívneho vzdelávania vo vybraných 7 školách na Slovensku.

Zdroj: minedu.sk

TOP školy

CEMI MBA Studies s.r.o.

Mezi Vodami 639/27, 143 00 Praha
Telefón: 602 617 296
WWW: www.institutcemi.sk

To ma zaujíma

Chcete tu tiež zviditeľniť Vašu školu?

Chcem viac informácií

Chcete propagovať svoju školu?

Rýchly kontakt

+420 777 812 202
info@zoznamskol.eu

* tieto kontakty nie sú kontakty školy, ale kontakty prevádzkovateľa servera ZoznamŠkol.eu

Prevádzkovateľ webovej stránky

just4web.cz s.r.o.
IČ: 27547876

Prejsť na kontakt