Malí programátori pozor, Hodina kódu sa blíži. Zapojiť sa môže každý

Celosvetová iniciatíva Hodina kódu, ktorú organizuje nezisková organizácia Code.org s podporou spoločnosti Microsoft sa bude tento rok konať v týždni od 5. do 11. decembra.

Deti, študenti aj dospelí si tak môžu vyskúšať základy programovania a pripojiť sa k mnohým známym osobnostiam ako Barack Obama, MarkZuckerberg či Bill Gates. Na Slovensku sa do iniciatívy minulý rok zapojila napríklad olympionička Danka Barteková, spisovateľka Petra Nagyová-Džerengová, herec Juraj Kemka či choreograf Jaro Bekr.

Do Hodiny kódu sa môže zapojiť akákoľvek škola alebo záujmový krúžok. Učitelia môžu prihlásiť svoju triedu cez jednoduchý formulár na stránke www.hourofcode.com/us/sk a absolvovať so študentmi Hodinu kódu počas vyučovania, pričom po registrácii sa ich škola zobrazí aj na globálnej mape. Samotné lekcie sú špeciálne navrhnuté tak, aby pomocou vizuálneho programovania deťom pomohli veľmi rýchlo pochopiť základy fungovania programovacích jazykov.

Deti sa však môžu zapojiť aj do programovania v prostredí ďalších známych svetov, ako je napríklad StarWars, AngryBirds, Frozen či Moana. Každý, kto úspešne dokončí aspoň jednu z dostupných lekcií, automaticky získa medzinárodný certifikát o absolvování Hodiny kódu.

Tutoriály, ktoré slúžia ako návod, nájdete na stránke www.hourofcode.com. Vďaka nim je ľahké prejsť si Hodinu kódu aj doma s deťmi. Predchádzajúca skúsenosť s programovaním nie je pre absolvovanie Hodiny kódu vôbec potrebná.

Do Hodiny kódu sa je možné zapojiť prostredníctvom stránky www.hourofcode.com, hry a videá sú k dispozícii aj v slovenčine. Nie je potrebné inštalovať žiadne programy, stačí dobré pripojenie k internetu, akýkoľvek moderný prehliadač a počítač s klávesnicou a myšou.

Zdroj: ucn.sk

 

TOP školy

CEMI MBA Studies s.r.o.

Mezi Vodami 639/27, 143 00 Praha
Telefón: 602 617 296
WWW: www.institutcemi.sk

To ma zaujíma

Chcete tu tiež zviditeľniť Vašu školu?

Chcem viac informácií

Chcete propagovať svoju školu?

Rýchly kontakt

+420 777 812 202
info@zoznamskol.eu

* tieto kontakty nie sú kontakty školy, ale kontakty prevádzkovateľa servera ZoznamŠkol.eu

Prevádzkovateľ webovej stránky

just4web.cz s.r.o.
IČ: 27547876

Prejsť na kontakt