Ľudia môžu pripomienkovať zákon o Fonde na podporu vzdelávania

Ministerstvo školstva pripravuje novelu zákona o Fonde na podporu vzdelávania. Reaguje tak na hroziaci nedostatok prostriedkov vo fonde.

Verejnosť sa môže zapojiť do prípravy novely zákona o Fonde na podporu vzdelávania. Svoje podnety či návrhy môže zasielať do 27. júla. Vyplýva to z predbežnej informácie, ktorú zverejnilo ministerstvo školstva na portáli Slov-Lex. Pripravovaný návrh novely zákona podľa ministerstva školstva reaguje na hroziaci nedostatok prostriedkov vo Fonde na podporu vzdelávania úpravou jeho viaczdrojového financovania a zmenou podmienok poskytovania pôžičiek.

Fond v súčasnosti poskytuje výhodne úročené pôžičky pre študentov vysokých škôl vo všetkých stupňoch štúdia a pedagogických a odborných zamestnancov v regionálnom školstve. Od svojho vzniku poskytol pôžičky viac ako 4 200 študentom a pedagógom. Základným problémom fondu pri poskytovaní pôžičiek je podľa rezortu školstva nedostatok prostriedkov. Prejavuje sa to aj tým, že fond dokázal v akademických rokoch 2013/2014 a 2014/2015 uspokojiť len necelých 60 percent žiadateľov. Nedostatok prostriedkov podľa ministerstva školstva negatívne ovplyvňujú dlhodobý neúmerný pokles výnosov štátnych dlhopisov s desaťročnou splatnosťou, podľa ktorých sa stanovuje výška úročenia poskytovaných pôžičiek.

Zdroj: ucn.sk

TOP školy

CEMI MBA Studies s.r.o.

Mezi Vodami 639/27, 143 00 Praha
Telefón: 602 617 296
WWW: www.institutcemi.sk

To ma zaujíma

Chcete tu tiež zviditeľniť Vašu školu?

Chcem viac informácií

Chcete propagovať svoju školu?

Rýchly kontakt

+420 777 812 202
info@zoznamskol.eu

* tieto kontakty nie sú kontakty školy, ale kontakty prevádzkovateľa servera ZoznamŠkol.eu

Prevádzkovateľ webovej stránky

just4web.cz s.r.o.
IČ: 27547876

Prejsť na kontakt