Inovatívne metódy vzdelávania otvoria dvere technike na školách

Už čoskoro budú môcť učitelia svojim žiakom prezentovať kultúru a pamiatky východného Slovenska a Ukrajiny novou modernejšou formou.

Na jar v roku 2017 budú pre učiteľov aj vďaka Metodicko-pedagogickému centru (MPC) dostupné metodické materiály s využitím moderných prístupov zobrazovania informácií pre edukáciu širších vzťahov v regióne. Deti a žiaci už nebudú musieť cestovať za spoznávaním do susednej krajiny. Vybrané lokality a historické pamiatky nahradia ich 3D modely.

Cieľom projektu s názvom Inovatívne metódy vzdelávania na podporu partnerstiev („Inov Educ“) je prispieť prostredníctvom bilaterálnej komunikačnej platformy k budovaniu partnerstiev medzi slovenskými a ukrajinskými vzdelávacími inštitúciami. Tie budú podporovať výmenu skúseností pri výučbe vybraných humanitných predmetov s využitím spoločných znakov regiónov za pomoci nových technológií v oblasti formálneho a neformálneho vzdelávania.

Učitelia zapojených škôl pripravujú námety vzdelávacích aktivít s využitím uvedených 3D modelov, ktoré budú ich súčasťou. „V rámci participácie MPC je našou úlohou podieľať sa na tvorbe edukačných aktivít, recenzovať ich a nájsť ich vhodné zaradenie do učebných osnov vybraných predmetov,“ hovorí Furman, zástupca MPC. Metodické materiály budú s využitím moderných prístupov zobrazovania sprostredkovávať informácie deťom a žiakom o širších kultúrnych, duchovných a historických vzťahov v regióne.

Projekt je spolufinancovaný z Nórskeho finančného mechanizmu a štátneho rozpočtu SR. Na tvorbe 3D modelov spolupracuje Paneurópska vysoká škola, organizátor projektu a Užhorodská štátna univerzita. Okrem MPC je v projekte zapojených ďalších 9 partnerov zo Slovenska, Ukrajiny a Nórska.

Zdroj: minedu.sk

TOP školy

CEMI MBA Studies s.r.o.

Mezi Vodami 639/27, 143 00 Praha
Telefón: 602 617 296
WWW: www.institutcemi.sk

To ma zaujíma

Chcete tu tiež zviditeľniť Vašu školu?

Chcem viac informácií

Chcete propagovať svoju školu?

Rýchly kontakt

+420 777 812 202
info@zoznamskol.eu

* tieto kontakty nie sú kontakty školy, ale kontakty prevádzkovateľa servera ZoznamŠkol.eu

Prevádzkovateľ webovej stránky

just4web.cz s.r.o.
IČ: 27547876

Prejsť na kontakt