Akú školu hľadáte?

Bratislavský Trnavský Trenčiansky Žilinský Prešovský Košický Banskobystrický Nitriansky Vyberte kraj
Vyberte kraj

Európske majstrovstvá v šikovnosti. Prestíž doma, značka v zahraničí

Stredoškoláci úspešní v odborných súťažiach majú zelenú aj v zahraničí. Dvere na medzinárodné podujatia im otvárajú výsledky v súťažiach EuroSkills.

Súťaže v rámci Skills Slovakia sa organizujú každý rok a najlepší stredoškoláci postupujú každé dva roky na európsku úroveň, a to na odborné súťaže EuroSkills, kde reprezentujú nielen seba a svoju školu, ale aj Slovenskú republiku. Víťazi súťaží si tu zmerajú svoje sily s rovesníkmi z Európy za aktívnej podpory zamestnávateľov z celej Európy

Štátny inštitút odborného vzdelávania aj v tomto roku organizuje viacero celoštátnych súťaží s týmto európskym rozmerom. V marci sa stredoškoláci zídu na celoštátnom kole súťaže Mladý mechatronik v priestoroch Materiálno-technologickej fakulty STU Bratislava so sídlom v Trnave. Odborná súťaž v zručnostiach kuchárov a čašníkov známa ako Gastro Junior sa pripravuje na február. Uskutoční sa v Nových Zámkoch na Strednej odbornej škole hotelových služieb a obchodu.

Stavebným remeslám bude patriť aprílová súťažná prehliadka stavebných remesiel SUSO na výstavisku Agrokomplex v Nitre. Dve najlepšie družstvá odboru murár a dve družstvá odboru stolár postúpia na finále veľtrhu FOR ARCH PrahaKaderníci a kaderníčky majú tiež svoju súťaž, v novembri bude sprievodným podujatím JUVYR-u. September je venovaný súťaži Victoria Regia vo floristike, súťaž sa uskutoční v priestoroch Strednej odbornej školy záhradníckej. Pozornosť návštevníkov láka aj Kvetinové korzo na pešej zóne, ktoré býva vyvrcholením programu.

Žiaci v súťažiach Skills Slovakia získavajú poznatky o nových technológiách, strojoch aj zariadeniach, alebo materiálov. Získavajú nové skúsenosti z odborných a praktických zručností v reálnych firmách. Nakoľko sú tieto súťaže sprevádzané odborným prístupom zástupcov univerzít aj zamestnávateľov, stredoškolákom tak pomáhajú s odborným a osobnostným rastom.

Súťaže v rámci Skills SlovakiaEuro Skills zabezpečované Štátnym inštitútom odborného vzdelávania sú realizované vďaka finančnej podpore Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky. Aktívna účasť stredoškolákov na týchto súťažiach je vnímana ako prestíž. Zároveň dokazujú, že zručnosti a remeslá majú priestor nielen na zachovanie, ale aj rozvoj. Štátny inštitút odborného vzdelávania bude preto venovať zvýšenú pozornosť úspešným súťažiacim, ktorí svojimi zručnosťami inšpirujú ďalších rovesníkov.

Zdroj: minedu.sk

TOP školy

CEMI MBA Studies s.r.o.

Mezi Vodami 639/27, 143 00 Praha
Telefón: 602 617 296
WWW: www.institutcemi.sk

To ma zaujíma

Chcete tu tiež zviditeľniť Vašu školu?

Chcem viac informácií

Chcete propagovať svoju školu?

Rýchly kontakt

+420 777 812 202
info@zoznamskol.eu

* tieto kontakty nie sú kontakty školy, ale kontakty prevádzkovateľa servera ZoznamŠkol.eu

Prevádzkovateľ webovej stránky

just4web.cz s.r.o.
IČ: 27547876

Prejsť na kontakt