Akú školu hľadáte?

Bratislavský Trnavský Trenčiansky Žilinský Prešovský Košický Banskobystrický Nitriansky Vyberte kraj
Vyberte kraj

Environmentálna výchova v školách

S environmentálnou problematikou sa deti začínajú oboznamovať už v predškolskom veku v rámci predprimárneho vzdelávania v materských školách.

Mnohé materské školy sa profilujú práve na oblasť environmentálnej výchovy. Materské školy sú výrazne zastúpené aj v projekte Zelená škola, ktorý je zameraný práve na realizáciu environmentálnych aktivít.

V základných a stredných školách je možné napĺňať jednotlivé témy a ciele v obsahu vzdelávania školských vzdelávacích programov tak, že je zdôraznený environmentálny charakter predmetu.  Školy si taktiež môžu vytvoriť samostatný predmet s environmentálnym zameraním. Mnohé školy si tiež koncipujú školský vzdelávací program ako program školy s environmentálnym zameraním a venujú sa tejto problematike aj v záujmových krúžkoch školy.

Žiaci sú vedení k pochopeniu, rozvíjaniu a formovaniu správania sa a vlastnej spoločenskej zodpovednosti nielen k životnému prostrediu, ale aj k zdravému spôsobu života, uvedomelej spotrebe, uvedomeniu si dôležitosti zhodnocovania odpadov alebo využívania obnoviteľných zdrojov energie.

Komplexnú výchovu v tejto oblasti v základných a stredných školách zabezpečujú rôzne formy a metódy ako projektové vyučovanie, súťaže, besedy, výstavy, cvičenia, tvorivé dielne, zapájanie sa do rôznych environmentálnych aktivít a akcií, programov a projektov, akými sú Enviroprojekt, Deň Zeme, Svetový deň zdravia, Ekostopa či Zelená škola

Priestor pre hlbšie oboznámenie sa s otázkami ochrany životného prostredia ponúkajú aj predmetové olympiády a v prípade stredoškolákov aj Stredoškolská odborná činnosť.

Zdroj: minedu.sk

TOP školy

CEMI MBA Studies s.r.o.

Mezi Vodami 639/27, 143 00 Praha
Telefón: 602 617 296
E-mail: info@cemi.cz

To ma zaujíma

Súkromná stredná odborná škola HOST, Pionierska 15, Bratislava

Pionierska 15, 83102 Bratislava
Telefón: +421 2 43420980
E-mail: skolahost@skolahost.sk

To ma zaujíma

Chcete tu tiež zviditeľniť Vašu školu?

Chcem viac informácií

Chcete propagovať svoju školu?

Rýchly kontakt

+420 777 812 202
info@zoznamskol.eu

* tieto kontakty nie sú kontakty školy, ale kontakty prevádzkovateľa servera ZoznamŠkol.eu

Prevádzkovateľ webovej stránky

just4web.cz s.r.o.
IČ: 27547876

Prejsť na kontakt