Akú školu hľadáte?

Bratislavský Trnavský Trenčiansky Žilinský Prešovský Košický Banskobystrický Nitriansky Vyberte kraj
Vyberte kraj

Do leta chcú vyriešiť problém s málotriedkami

Rezort školstva pripravuje zmenu školského zákona smerujúcu k zachovaniu neplnoorganizovaných škôl (tzv. málotriedok) na národnostne zmiešanom území.

Návrh zákona by sa mal podľa štátneho tajomníka Petra Krajňáka (nominant Mosta-Híd) dostať do parlamentu ešte pred letnými prázdninami v skrátenom legislatívnom konaní, aby mali žiaci istotu, že od septembra budú môcť nastúpiť do pôvodných škôl. Agentúru SITA o tom informovala tlačová tajomníčka strany Most-Híd Františka Dušíková.

„Záchrana neplnoorganizovaných škôl na zmiešaných územiach je jedným z hlavných cieľov strany Most-Híd v oblasti školstva, ako aj posilnenie a skvalitnenie výučby slovenského jazyka na menšinových školách.

Na ministerstve školstva vzniká odbor zodpovedný za národnostné školstvo, na ktorom budú pôsobiť práve odborníci na školskú problematiku národnostných menšín, a ktorý bude mať na starosti aj vyššie spomínané témy,“ doplnil Krajňák. Úlohou odboru bude aj dlhodobé plánovanie systému výučby na menšinových školách vo vzťahu k trinástim národnostným menšinám žijúcim na Slovensku. V súčasnosti v školskom systéme SR pôsobia školy s maďarským, rómskym, rusínskym, ukrajinským a nemeckým vyučovacím jazykom.

Zdroj: ucn.sk

TOP školy

CEMI MBA Studies s.r.o.

Mezi Vodami 639/27, 143 00 Praha
Telefón: 602 617 296
WWW: www.institutcemi.sk

To ma zaujíma

Chcete tu tiež zviditeľniť Vašu školu?

Chcem viac informácií

Chcete propagovať svoju školu?

Rýchly kontakt

+420 777 812 202
info@zoznamskol.eu

* tieto kontakty nie sú kontakty školy, ale kontakty prevádzkovateľa servera ZoznamŠkol.eu

Prevádzkovateľ webovej stránky

just4web.cz s.r.o.
IČ: 27547876

Prejsť na kontakt