CERN opäť ponúka vzdelávacie programy učiteľom fyziky

Európska organizácia pre jadrový výskum CERN so sídlom v Ženeve každoročne ponúka učiteľom fyziky medzinárodné a národné vzdelávacie programy.

Cieľom týchto vzdelávacích programov je oboznámiť učiteľe s najnovším vývojom v časticovej fyzike a príbuzných oblastiach, v dynamickom, medzinárodnom výskumnom prostredí.

Všetky programy sú sprostredkované odborníkmi v oblasti fyziky, techniky inžinierstva a výpočtovej techniky a zahŕňajú rozsiahlu škálu seminárov, prednášok a prehliadky návštevných miest CERNu.

Národný program CERN pre učiteľov prebieha v materinskom jazyku členského štátu CERN. Ide o týždenný pobyt s veľmi bohatým vzdelávacím programom. Po skončení programu sú všetky materiály, vrátane prednášok a videozáznamov vybratých prezentácií archivované a prístupné učiteľom.

CERN zastrešuje celý program z vedeckej, administratívnej a technickej stránky, vrátane vedeckého obsahu programu, zabezpečenia asistencie, prednášajúcich a sprievodcov v slovenskom jazyku a hradí náklady samotného programu.

V roku 2017 je Národný program CERN pre slovenských učiteľov fyziky základných a stredných škôl naplánovaný od 18. do 23. júna 2017 bez cesty. Podrobné informácie sú zverejnené na stránkách https://indico.cern.ch/event/613079/ a http://teacher-programmes.web.cern.ch/ntp/national-teacher-programmes.

Program sa uskuteční za finančnej podpory CERN, Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR, Výboru pre spoluprácu SR s CERN a Slovenskej fyzikálnej spoločnosti.

Študijný pobyt je otvorený učiteľom fyziky stredných a základných škôl. Záujemcovia sa môžu registrovať do 1. mája 2017 na stránke http://ufv.science.upjs.sk/_projekty/cern/.

Zdroj: minedu.sk

TOP školy

CEMI MBA Studies s.r.o.

Mezi Vodami 639/27, 143 00 Praha
Telefón: 602 617 296
WWW: www.institutcemi.sk

To ma zaujíma

Chcete tu tiež zviditeľniť Vašu školu?

Chcem viac informácií

Chcete propagovať svoju školu?

Rýchly kontakt

+420 777 812 202
info@zoznamskol.eu

* tieto kontakty nie sú kontakty školy, ale kontakty prevádzkovateľa servera ZoznamŠkol.eu

Prevádzkovateľ webovej stránky

just4web.cz s.r.o.
IČ: 27547876

Prejsť na kontakt